Green Week 2015 - Centrul de Afaceri și Expoziții "Mircea Cancicov" Bacău

Green Week 2015

Green Week 2015

Joi, 4 iunie 2015, la Centrul de Afaceri și Expozițional “Mircea Cancicov” Bacău a avut loc conferința regională “Practici locale și globale necesare conservării naturii și biodiversității”, eveniment organizat de CAEX Bacău, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Bacău și S.C. C.R.A.B. S.A. Bacău.

Acţiunea a fost dedicată Zilei Mondiale a Mediului sub deviza Nature&You, fiind înscrisă în calendarul acestui an al Săptămânii Verzi (Green Week).

Săptămâna verde se derulează sub patronajul Comisiei Europene şi oferă participanților ocazia de a participa la dezbateri și schimb de experiență privind protecția mediului și biodiversitatea din Moldova.

În deschiderea evenimentului au prezentat Corneliu Pricope, Director General al S.C. Centrul de Afaceri și Expozițional Bacău, Carla Paragină- Consilier la Agenția pentru Protecția Mediului Bacău, Răzvan Grigore Găină- Director General al S.C. C.R.A.B. S.A. Bacău.

A urmat o serie de prezentări ale participanților:

Agenția pentru Protecția Mediului Bacău – “Natura 2000, rețea europeană de arii naturale protejate care asigură conservarea și utilizarea durabilă a patrimoniului natural în beneficiul generațiilor prezente și viitoare”;

S.C. C.R.A.B. S.A. Bacău – “Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Bacău”;

Primăria Moinești -“Abordări ale autorităților locale pentru conservarea naturii și biodiversității în Moinești”;

D.S.V.S.A. Bacău – “Protejarea naturii și conservarea biodiversității în strategia sanitar veterinară”;

Asociația ECOTIC -“Necesitatea reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice”;

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii “Ion Borcea” Bacău – “Octrotirea naturii în România”;

S.C. HIPERMARCHE S.A.- “Cora verde”.

La finalul dezbaterilor s-a concluzionat că la ora actuală avem un consum excesiv, nesustenabil, de resurse alimentare, apă şi energie, pe glob.  Astfel planeta este pusă în incapacitatea de a regenera la capacitate maximă resursele naturale consumate. Cu o populaţie mondială în creştere, presiunea asupra resurselor planetare va creşte exponenţial, daca nu se vor adopta un mod de viaţă durabil şi o dezvoltare economică cu impact minim asupra mediului.

Ediția 2015 a Săptămânii Verzi (Green Week) a propus drept temă Natura și Biodiversitatea. Deși la nivel european, în ultimii ani au fost înregistrate progrese privind protejarea naturii și conservarea biodiversității, totuși există încă nevoia de a aduce la cunoștința tuturor, necesitatea aplicării unor practici care să asigure continuarea politicilor de dezvoltare durabilă.

Comentariile sunt inchise